12 Kasım 2015 Perşembe

KPSS Öğretmen Atamaları

Atanamayan öğretmen sayısı maalesef hat safhalara ulaştı. 2000 li yıllardan itibaren başlayan bu sorun günümüze kadar tabiri caizse bir kartopu gibi çok büyük rakamlara ulaştı. Atanamayan öğretmen sayısını tam olarak tespit edememekle beraber bu sayının en büyük belirleyici  faktörü KPSS Eğitim Bilimlerine giren sayısı bu konuda bize yaklaşık rakamı veriyor. Tabi bu sınava girenlerin sayısı bize tam olarak ataması yapılmayan öğretmen sayısını vermez çünkü atamadan ümidi kesip sınava girmeyen hayatına başka yollar çizen ataması yapılmayan öğretmenler de var.

2000 yılında  ataması yapılmayan öğretmen sayısı 15.000 lerde iken 2014 KPSS de tam 325.419 ataması yapılmayan öğretmen sınava girmiştir.Ayrıca Her sene 50.000-60.000 öğretmen fakültelerden mezun oluyor ve işsizler ordusuna katılıyor.Bu rakamlar çok vahim bir rakamlardır. Önlem alınmazsa 10-15 yıl içinde ataması yapılmayan öğretmen sayısı bir milyon sınırına dayanacaktır.  Ülkemiz şartlarında şu ana kadar bir atama döneminde en fazla 40.000 atama yapıldı.  Bu rakam 2014 yılı için sınava girenlerin sadece %12 si. Yani Öğretmenlik sınavına giren bir ataması yapılmayan öğretmenin atanma şansı maalesef sadece %12....

Büyük bir çoğunluk ataması yapılmayacağını bile bile sınava giriyor. Üstelik bazı bölümlerde bu atanma şansı olasılığı %1 in bile altına düşebiliyor (Teknik Eğitim Fakültesi Mezunları) Her ataması yapılmayan öğretmene bir dokunduğumuzda bin ah işitiyoruz. Kimisi dersanede asgari ücretin bile altında maaşlara çalışıyor. kimisi de çaycılık, kimisi tezgahtarlık yapıyor. Ataması yapılmayan öğretmenlere adanan sitemizde her atama dönemi için kpss taban puanlarını ve kontenjanlarını 2010,2011,2012,2013,2014,2015 ve günümüze kadar olan tüm atama verilerini sizler için derledik. Kapsayıcı bir içerik hazırladık. Bu içeriğimizde ilk atama taban puanları ve kontenjanları, Açıktan, kurumlararası, yeniden atama minumum memurluk süreleri ve formasyon taban puanları için liste oluşturduk. Aşağıdaki bağlantıları tıklayarak kendi branşınız hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Teşekkürler.

İLK ATAMA TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÇIKTAN , KURUMLARARASI, YENİDEN ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FORMASYON TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

1 yorum:

  1. 6 yıldır atanamıyorum yaş olmuş 30. Hayal yok. Umut yok. İş yok ne yapıcam bilmiyorum

    YanıtlaSil

Katkıda bulunanlar